Definér din stil

Sådan bliver du et morgenmenneske

How to be a morning person3

Jeg tror at vi allesammen går med drømmen om at være pragteksemplaret på et a-menneske. Sådan en person der står op kl. 6:00 hver morgen, for lige at løbe en tur på små 5 km og bagefter komme hjem og lave en helt fantastisk morgenmad. Sådan en person der har styr på det hele og aldrig bliver træt og altid har overskud.
Men i virkeligheden er de fleste af os, der har ferie, skyldige i først at vågne omkring kl. 11:00 hver morgen og bagefter højest sandsynligt ligge der til kl. er 13:00. Det ved jeg i hvertfald at jeg er skyldig i.  Det her blogpost er til os b-mennesker der gerne vil blive morgenmennesker, men stadig gerne vil være lidt realistiske med hensyn til det.

VÆLG EN GOD SANG AT VÅGNE OP TIL
Det første du skal gøre, inden du overhovedet ligger dig til at sove, er at finde en sang som du er sikker på vil vække dig hurtigt og som ikke er irriterende eller alt for høj. Jeg bruger Young Folks af Peter Bjorn And John, fordi jeg elsker starten og fordi den vækker mig stille og roligt, fordi den ikke larmer så meget.

LÆG DIN TELEFON I DEN MODSATTE ENDE AF RUMMET
Jeg tror at vi allesammen har haft telefonen til at ligge på sengebordet og derfor bare har slukket alarmen da den ringede og så har vendt sig for at sove videre. Derfor er det en rigtig god ide, at ligge sin telefon i den anden side af rummet, så du automatisk skal op at stå for at slukke den. Så snart du er kommet op at stå, falder du ikke i søvn igen.

FINGRENE VÆK FRA SNOOZE KNAPPEN
Selvom du om morgenen, når du kun har fået 6 timers søvn, tænker at du gør noget godt for dig selv ved at trykke på snooze-knappen og få de ekstra 9 minutters søvn, er det desværre ikke tilfældet. Snooze-knappen forstyrre faktisk din søvncyklus og det gør dig faktisk endnu mere træt, end du var i forvejen.

FÅ LYS + FRISK LUFT IND PÅ VÆRELSET SÅ SNART DU VÅGNER
Noget af det bedste du kan gøre, med hensyn til at få dig selv til at vågne, er at rulle gardinet op og åbne vinduerne. Det er ikke kun godt for dig, men også dit værelse eftersom der nok ikke dufter så godt, efter du har sovet derinde en hele natten.

RED DIN SENG, SÅ DU IKKE LIGGER DIG DERI IGEN
Et andet tip er at rede din seng hver morgen. Det er jeg personligt helt vildt dårlig til og jeg gør det næsten aldrig, men det resultere også i at jeg en gang i mellem kan finde på at ligge mig igen og sove videre, så jeg burde nok overveje at begynde at rede min seng hver morgen.

DRIK ET STORT GLAS VAND FØR NOGET ANDET
Et stort og ikke mindst koldt glas vand er virkelig godt for din krop og for hele dit system. Det gør også at du vågner hurtigere og får mere energi. Man siger faktisk at et glas vand så snart du vågner skulle være bedre end en kop kaffe.

GÅ I BAD OM MORGENEN ISTEDET
Jeg ved ikke lige hvor relevant det her tip er for dem af os der har 1 time eller mindre til at gøre sig klar i, men det er perfekt til jer der har lidt mere tid om morgenen. Et bad om morgenen vækker dig nemlig rigtig hurtigt og gør dig mere frisk.

KAFFE!
Det er måske ikke det sundeste tip, men hvis du alligevel er træt om morgenen selvom du har prøvet alle tippene ovenover, så kan kaffe måske hjælpe dig igennem dagen. Når bare du husker at drikke et glas vand, inden du drikker kaffe, skal det hele nok gå.

EN GOD MORGENMAD
Hvordan vil du dog have energi resten af dagen, hvis du ikke har fået morgenmad? Det kan man altså ikke. Det betyder at du altså er nød til at få lidt ned i maven inden du går ud af døren – om det så er en banan.

KOM I SENG I ORDENLIG TID
Jeg tror at det her er det mest basic tip jeg har til jer og det giver nok lidt sig selv, men det er rigtig svært at stå op om morgenen, hvis man har siddet oppe aftenen før til kl. 01:00, så altid husk at kom i seng før kl. 24:00 måske endda kl. 22:00 hvis det er muligt.

Har du også svært ved at falde i søvn? Så er det heldigt at jeg har et blogpost planlagt med tips til at komme tidligere i seng + tips til falde i søvn.

follow bar

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Definér din stil